Låna 2000 utan UC

Vi har listat 19 populära lån på 2 000 kr för dig som privatperson och behöver ta ett lån

Låna 2000 kr utan UC

När du väljer att låna 2000 kr utan UC så kan du känna dig trygg i att ditt lån inte påverkar din kreditpoäng hos UC. Detta är annars något som gör att många tvekar att ta lån, då man inte vill att det ska ha en negativ påverkan på sina framtida låneansökningar. Särskilt mindre lån är omåttligt populära att ansöka om utanför UC’s register.

Andra kreditupplysningsföretag utom UC

De allra flesta är under intrycket att UC är det enda kreditupplysningsföretaget i Sverige. Det är trots allt ett företag som ägs av alla Sveriges storbanker och själva namnet, Upplysningscentralen, låter onekligen högst officiellt. 

Men faktum är att det finns ett flertal andra aktörer som utför kreditupplysningar utöver UC. När dessa andra aktörer utför en kreditupplysning, så registreras det enbart i deras egna register. Andra kreditupplysningstjänster är därför inte medvetna om hur många låneansökningar som du faktiskt har gjort. 

Några av de större andra aktörerna är: 

  • Bisnode
  • Creditsafe
  • Syna
  • Alektum
  • Decidas
  • Sergel

Är det negativt att genomgå en kreditupplysning?

Ja och nej, det är absolut inte negativt på egen hand, särskilt om du har en bra ekonomi. Däremot så kan det vara dåligt om du frekvent behöver genomgå kreditupplysningar, särskilt genom UC. Det är nämligen ett tecken på att din ekonomi inte är helt stabil, vilket i sin tur kan påverka din kreditvärdighet negativt. 

Du behöver alltså inte känna dig nervös om det händer att du behöver genomgå en kreditupplysning. Men det är samtidigt inte något som du bör göra flera gånger om året, särskilt inte genom UC.