Merax

Merax är ett varumärke som funnits på marknaden sedan 2014 och ägs av Brixo AB, ett svenskt konsumentkreditföretag. Merax är en välkänd långivare som ger många svenskar kontokredit för oväntade behov. Brixo tillhandahåller även andra typer av privatlån genom det varumärket.

Ansök direkt

Snabb kontokredit på upp till 30 000 kr med Merax

Med en kontokredit är det alltid möjligt att låna på ett enkelt sätt. Det är OK att ha flera löpande lån upp till din kreditgräns. Du ansöker direkt på Merax hemsida och verifierar din identitet med BankID. Återbetalningsvillkoren är flexibla, och det är betryggande att veta att akutmedel alltid finns tillgängliga.

Merax är medvetna om att låntagare kan ha betalningsproblem och fokuserar mer på framtida betalningsförmåga än på tidigare beteende. Betalningsanmärkningar påverkar dock dina betalningsvillkor, och det finns en gräns för hur många du kan ha och fortfarande är kvalificerad för ett Merax-lån. 

För att tillgodoräknandet ska bli auktoriserat måste du dessutom vara minst 18 år och ha en månadslön på minst 12 000 svenska kronor. Bisnode samlar in kreditrelaterad information. På vardagar får du ett meddelande inom 24 timmar om du har tilldelats en kredit. 

Med en Merax kontokredit behöver du inte ansöka om pengar varje gång ett behov uppstår utan du har alltid tillgång till det så länge du följer villkoren för återbetalning. Pengar betalas ut inom 1–2 bankdagar, beroende på bland annat din bank.