saldo

Sedan 2010 har Saldo tillhandahållit finansiella tjänster på den finska marknaden. År 2020 så valde de dock att expandera till Sverige och Litauen. De har nästan en halv miljon kunder totalt, och i Sverige är de mest kända för sina snabblån.

Ansök direkt

Saldo är specialister på snabblån

För personer som önskar möjligheten att låna ibland erbjuder Saldo både SMS-baserade avlöningslån och en praktisk kontokredit. Snabblånet sträcker sig från 1 000 till 5 000 svenska kronor, medan kontokrediten är tillgänglig från 1 000 till 20 000 svenska kronor. Om du överskrider din kreditgräns och har ett lån har du alltid möjlighet att få en snabb återbetalning.

Den effektiva räntan på ett litet lån blir högre än på ett stort lån, men Saldo mår utmärkt i förhållande till andra långivare som tillhandahåller jämförbara lånetjänster. Den effektiva årsräntan varierar från 26,5 till 74,4 procent och fastställs efter en kreditprövning av Bisnode. ‘

Saldo presenterar ett illustrativt räkneexempel för att illustrera den potentiella kostnaden för att använda sin kredit. För det fall en kredit på 15 000 kr används med en nominell ränta på 19,5% och en löptid på 12 månader ska totalt 17 118 kr återbetalas. Därför är den effektiva årsräntan, som inkluderar nominell ränta plus avgifter, 28,2 %.

Eftersom det gäller lån på mindre belopp med kort återbetalningstid är kvalifikationerna för ett Saldo-lån inte särskilt stränga. Du kan exempelvis ha betalningsanmärkningar och ändå ha en chans att få ett lån. Däremot måste du vara minst 18 år, folkbokförd i Sverige och fri från Kronofogden.